TPF001

'Panorama Factory' og 'Autodesk Stitcher'

TPF001

TPF002

Til når der skal sys

Engang imellem har man brug for liiige for at stitche 2-3 billeder sammen i mangel af bedre fiskeøje på kameraet. Eller måske du har en fetisch for 360 QTVR billeder. At Photoshop CS4 stadig ikke har fået den funktion ordentlig på plads endnu, er mig stadig en gåde.

The Panorama Factory (9 mb)
For 7-8 år siden skøjtede man med det samme ind og hentede gratis softwaren ‘Panorama Factory‘ – fylder kun 9 mb og klarer jobbet hurtigt og med en eksemplarisk brugerflade!. Efterhånden  har de lugtet penge i skidtet så det er desværre ikke free-ware længere…læs til sidste linie om programmet i denne artikel.

Autodesk Stitcher (55 mb)
Et andet og større alternativ er Autodesk Stitcher . Jeg skal ikke kunne sige om det egentlig gør det bedre. Men jeg kan forestille mig at i de tilfælde hvor man føder programmet med billeder af den sværeste slags, så får den lige de sidste hjørner med… burde det ihvertfald til prisen. Absolut ikke free-ware. Læs til sidste linie om programmet i denne artikel. 

0 Replies

 1. Tore Svar

  For ca et år siden skulle jeg stitche en hel række billeder, og testede i den anledning mange stitching programmer.
  Nu kører jeg jo på mac, så det giver nogle helt specielle udfordringer, men det suverænt bedste jeg kom frem til var ‘Hugin’, som er et open source, cross platform program.

  Det har mange funktioner men er samtidig enkelt at anvende.
  Den bedste funktion er dog muligheden for at man kan gå ind aktivt og sætte ‘control points’ på billederne, dvs angive hvilke punkter på to billeder der er de samme ting.
  Det giver nogle suveræne resultater, specielt i tilfælde hvor man ikke har været så skarp på at tage billeder ‘korrekt’ i forhold til hinanden, eller hvor der er få fixpunkter i motivet.

  En klar anbefaling herfra.

  Se mere på http://hugin.sourceforge.net/

 2. Thomas Svar

  Jeg plejede at bruge Photoshop (load images into stack / align layers / Blend layers) det giver gode resultater og mange muligheder. Man det var jo i gamle dage…

  …I dag bruger jeg “Pano” til iPhone, så tager man billederne direkte ind i panoramaet :-)

Reply