0940_54inbrown

"Change by Design" – Tim Brown (IDEO)

0940_54inbrown

“Design´s too important to be left to Designers

Tim Brown, IDEO, udkom i sidste måned med bogen Change by Design. Igår landede hans lille TED introduktion så på Youtube. Har man fuldt ham de sidste par år, ja, så er budskabet stadigt det samme – Design tænkning noget for alle.

Men noget er alligevel forandret sig siden Tim var med til at starte den lille bølge. Nu taler alle om nye måder at arbejde, tænke og forstå verden på. Økonomien væltede og viste at selv dem der troede at de var stærke, pludselig var blandt de svageste (læs. arkitektfirmaerne). Og med den nye miljøhype er der landet en form for næsten religiøs tilgang til bæredygtighed, som egentlig arbejder fint sammen med en begyndende forståelse hos alle parter om at tænke i helheder. Copenhagen Co’Creation er et af de seneste tiltag her i DK.

Som arkitekt kan jeg ikke lade være med at læse citatet ovenfor, som en sandhed der rammer lige i sækken på alle bygherrer. For som arkitekt kan du stille alle de ‘rigtige’ spørgsmål om hvordan vi så skal gøre det rigtige, men det er manden med fokus på [optimering af] økonomien; bygherrer, developers og enterprenører der skal være innovationens kick-startere – Og kan de ikke selv, så må de ansatte nye innovative typer + inddrage/sparre med rådgiverne på tidligere og nye måder (og betale for det!!).

Et konge eksempel er ideen om Bedre Billigere Boliger. Arkitekten får det samme % honorar (dvs stærkt nedsat) for at udtænke hvordan ‘man’ kan tegne og bygge billigere og sælges til…markedspris!. Resultatet er en total kortslutning af middel og målsætning i innovationens navn. Efterhånden skal skal det være offentligt støttet eller med Real Dania mærkat på hoveddøren før der sker noget rigtigt nyt. Lige i nakken på os ånder Statens tiltag med Det Digitale Byggeri – Bim Bam Bum, 10% hurtigere at tegne =  10 % bedre fortjeneste.  Endnu en mulighed for at ‘nogen’ kan vride innovationskluden endnu en omgang. De teknologiske tiltag er ikke at fornægte. Men lad os håbe at vi alle tænker i helheder til den tid, haha!

Change By Design” (2009), 288 sider, hardcover – Se Bogpriser.dk (ca 155 kr)
– Interview,Tim Brown:  BusinessWeek, The New York TimesCore77 og BNET

Tidligere video – “The powerful link between creativity and play” (TED, 20 min)
Tidligere video – “Innovation Through Design Thinking” (MIT, 50 min)

brown_change_coverbrown_change_endpaperbrown_change_body

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UAinLaT42xY&w=500&h=310]

twitter_logo

Til slut i foredraget gør Tim Brown brug af de nye muligheder med Twitter. Han beder alle om at skrive kommentarer eller ideer på deres Twitter. Og da Twitter er centreret omkring brugeren, så skal man skrive det på sin egen Twitter og mærke det med det korte hashtag #CBDQ – et selvvalgt ord med “#” foran. Hvis man i Twitter søger på netop #CBDQ, så sammentrækker den alle Tweet kommentarene på en sammenholdt liste. Følg #CBDQ resultatet her.

egfergerg125 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply