427_1210254658_mogens_billede_2

Mogens Rukov foredrag rykket til d. 30 sept.

427_1210254658_mogens_billede_2

Rykket til dagen før Arkitekturens Dag!!

Rukov skulle ha afholdt foredraget på Arkitekturens Dag d. 1. oktober kl 16 på Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek. Men da Holmen er spærret af pga topmøde er det aflyst. Arkitektforeningen har derfor hapset ham til at holde foredraget dagen før, dvs d. 30, på Hovedbiblioteket i Krystalgade 15 i forbindelse med arrangementet: “24 Timers Live Workshop Battle“. Det er åbent og gratis for alle og starter kl 17.

Shootcwec065Foredrag: “Mogens Rukov om film og arkitektur”
Jeg tror ikke Mogens Rukov kræver nogen introduktion – leder af Manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole og medforfatter til filmene ’Festen’, ’Arven’ og ’Reconstruction (IMDB). Han er på alle måder en fantast og en original; ofte kaldet dansk films Godfather. Har man først hørt ham tale en gang, så vil man bare have mere og mere!

Det er ikke ofte man har mulighed for at høre Rukov tale specifikt om arkitektur. Foredraget tager udgangspunkt i Rom, Milano og Venedig set gennem film af Rosselinni, Fellini, de Sica og Visconti, en italiensk suite, hvor filmen arbejder med dele af byen, som en fortællende struktur.

Link til arrangementet.

quote11“Læg ikke fingrene imellem, find nye former, vær simple, optagede, kyniske – over for fortællingen, men ikke over for mennesker. … Vi vil se det hele. Vi vil se det i fragmenter. Vi vil høre latteren, når latteren er der. Vi er ikke interesserede i fniset. Vi vil forstå længselen efter luftåndernes Bali. Find, hvad I godt kan lide og underlæg det fortællingen. Lav lister over det, I godt kan lide. Følg listerne. Brug dem som opskrift. Det er jeres fragmenter af det endnu ikke eksisterende. Dem vil vi gerne se. Gå ikke på kompromis. Der er plads til jer. Voldtag jeres darlings.” (uddrag fra hans bog)

Reply