Acrobat-Reader

Kan man dekryptere en PDF?

Acrobat-Reader

Det her lille trick holder vi lige for os selv, ik? For den er guld værd! Haha..

Kan man dekryptere en PDF?
Jeg var igang med at checke op på nogle facadedetaljer, men manglede lige det rigtige nummer af Detail. What to do? Ind forbi Details website og finde byggeriet og den specifikke artikel med detaljer og det hele. Den koster så 5 euro, men jeg kunne også hente en preview version af artiklen – den havde dog en stor grå flap henover hver eneste side.Men jeg valgte at forsøge med at åbne dokumentet i Adobe Illustrator, da alt informationen jo lå jo liiige bagved!. Måske hvis jeg var (lidt for) heldig kunne jeg bare fjerne “flappen” inde i programmet?. But as no surprise – PDF´en var låst og jeg havde intet password. Dammit. Den strittede imod!!

DETAILs detalje arkiv kan findes her (copy/paste):
http://www.detail.de/rw_3_Archive_En_Details.htm

decrypttttSkræmmende let!!
Jeg gik egentlig rundt med den overbevisning om at det ikke var helt let at dekryptere en PDF…men her tog jeg tog fejl. Det er faktisk skræmmende let. Det kom bag på mig at det langt fra er sikkert at sende sin PDF ud i verden med fastlåste restriktioner for om dokumentet fx. kan redigeres eller printes. Men her måtte jeg tro om igen!

Det krævede ikke mange søgninger før jeg fandt de 2 bedste til jobbet: Advanced PDF Password Recovery Pro 5.0 (den professionelle) og PDF Unlocker (den gratis). Og de virker præcis som man forventer det. Åben filen, tryk på knappen og gem den nye fil – wolla! Lige til at åbne i Illustrator. Selve dekrypteringen tager under 1 minut hvis det er den typiske 40-bit kryptering. Men hvis det skulle være 128 eller 256-bit kan det tage flere timer eller dage.

Så har vi lært noget? Jeps. Lås ikke altid en PDF i den bedste tro!! 

0 Replies

 1. Tore Svar

  En 256 bit kryptering burde gøre det så besværligt at man virkelig skal ville det før man gider.

  Men fedt du gør opmærksom på det, det er jo ikke lige noget man tænker over!

  Egentlig skræmmende, da flere officielle dokumenter netop er låst for at sikre troværdigheden…

  • Rasmus Brønnum Svar

   Helt sikkert – var også selv meget overrasket

 2. Flemming Svar

  Det går også med word, exel og lign. derfor vær opmærksom hvis i modtager regne ark retur som i har låst, der kan være pillet, man kan dog ikke genskabe det oprindelige password efter hvad jeg ved :-(

 3. hourakhsh ahmadnia Svar

  hi coud youpease to help e the pdf fil of (The Metapolis Dictionary of Advanced Architecture).
  your cinceraly
  hourakhsh ahmadnia

 4. Plainfield Svar

  Du kan også oplåse PDF-filer gratis på http://www.pdfunlock.com, ikke nødvendigt at installere noget som helst

  • Rasmus Brønnum Svar

   Cool – det må jeg se at få prøvet :-)

   Ras

Reply