stages

ProFORMA: 3D Realtime indskanning

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vEOmzjImsVc&w=500&h=212]

stages

En af mine barndomsvenner startede for små 8 år siden et firma – 3Shape – der havde udviklet en 3D skanner der konkurrerede med de største og dyreste. De lykkedes med et produkt der kostede en tiendedel men havde samme kvalitet som andre på markedet. En del af løsningen lå i enkelthed, optimering og den software der sammenkørte informationen fra 3 kameraer. Det er en historie der er værd at fortælle en anden gang, fordi de videreudviklede deres firmastrategi og produkt, så det var specifikt rettet mod faggrupper der havde brug for totalløsninger med 3D skanning – faggrupper der slet ikke vidste at de manglede det, haha. De blev i 2007 kåret som året Young Entrepreneur af Ernst & Young

Videoen, ovenfor, er på mange måder noget helt andet. Men innovativt det er det da det er totalt software baseret, og egentlig har man bare brug for sit Webcam! Hvad lasercutteren er for din digitaliserede 3D model, er ProFORMA for din skitsemodel – en oversætter mellem det virtuelle og det reelle.

Der er endnu ikke så meget information, da det stadig kun er et studieprojekt fra en studerende på Cambridge….update 27/11: Der kommer snart en applikation til Wondows – link 

Reply