427_1210254658_mogens_billede_2

Mogens Rukov om film og arkitektur (1.okt)

427_1210254658_mogens_billede_2

quote11“Læg ikke fingrene imellem, find nye former, vær simple, optagede, kyniske – over for fortællingen, men ikke over for mennesker. … Vi vil se det hele. Vi vil se det i fragmenter. Vi vil høre latteren, når latteren er der. Vi er ikke interesserede i fniset. Vi vil forstå længselen efter luftåndernes Bali. Find, hvad I godt kan lide og underlæg det fortællingen. Lav lister over det, I godt kan lide. Følg listerne. Brug dem som opskrift. Det er jeres fragmenter af det endnu ikke eksisterende. Dem vil vi gerne se. Gå ikke på kompromis. Der er plads til jer. Voldtag jeres darlings.” (uddrag fra hans bog)

AFLYST!! – Rykket til d. 30.sept – Link

Shootcwec065Foredrag: “Mogens Rukov om film og arkitektur”
Jeg tror ikke Mogens Rukov kræver nogen introduktion – leder af Manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole og medforfatter til filmene ’Festen’, ’Arven’ og ’Reconstruction (IMDB). Han er på alle måder en fantast og en original; ofte kaldet dansk films Godfather. Har man først hørt ham tale en gang, så vil man bare have mere og mere!

Den 1. oktober kl 16, Arkitekturens dag, markerer Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek dagen med et gratis foredrag med Mogens Rukov. Og det er ikke ofte man har mulighed for at høre Rukov tale specifikt om arkitektur. Han vil bla. fortælle om:

 • Rummets betydning for filmens handling
 • Identifikation af rummet
 • Rummets indflydelse på filmens dialog

Sted: Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek, Danneskiold-Samsøes Allé 50 – 1434 København K – Tidspunkt: 16.00-17.30  (gratis)

Kilde: Kunstakademiets Arkitektskole 

0 Replies

 1. Genbyg Svar

  Hej Rasmus

  Det lyder som et superspændende foredrag. Hvis der er tid i min kalender tror jeg nok lige at jeg lægger vejen forbi Samsøes Allé 50.

  Det er jo altid godt at få udvidet sine horisonter. Her på Genbyg.dk har vi gennem tiden leveret masser af materialer til film og tv så det kunne være rigtig fint at hører nogle tanker, måske lidt teori i den forbindelse. :-)

 2. Gitte Lunde Jørgensen Svar

  Hej alle,
  Vi ‘gentager’ foredraget med Mogens Rukov eller dvs. – vi var nødt til at aflyse arrangementet d. 1. oktober, hvor Holmen blev afspærret pga. diverse møder i Den Olympiske Komité. Nu prøver vi igen!

  Torsdag d. 10. december kl. 16.00-17.30 gæster Mogens Rukov vores KASB salon. Kom og vær med! Og læse mere her – http://www.kasb.dk/dk/Menu/Om+KASB/Nyheder/KASB+salon+-+Mogens+Rukov

  med venlig hilsen
  KASB – Kunstakademiets Arkuitektskoles Bibliotek

Reply