HIGH-PASS-FORSIDE

Photoshops "High Pass Filter"

HIGH-PASS-FORSIDE

Obs. Filmen kan pauses nederst i menuen!

Hvad er det de dér fotografer kan?…ud over at købe de dyreste kameraer på markedet? Hvordan arbejder de med billedet så det bliver crisp og top nice!?

Som en start har de selvfølgelig det sorte bælte i Photoshop i en grad hvor vi andre slappe arkitekter burde skamme os, haha!. Et begynder trick er at arbejder med Photoshops High Pass Filter. På nettet refererer man ofte til filteret når man vil gøre et billed mere skarpt. Og det er også sandt nok hvis billedet i forvejen har sløve kontraster. Men hvis billedet er top skarpt fra start, så er kommer filteret endnu mere til sit ret i forhold til farvekarakterer og dybde udtryk.

– Jeg har lavet en lille gennemgang i Flash filmen ovenfor. Et meget hurtigt eksempel fra et fladt og slapt billede (se billed), til et langt bedre resultat (se billed). Ikke noget med at fedte rundt med Hue/Saturation eller den halvt ulovlige Brigthness/Contrast!!

Hvis du er en hund efter mere, så check den her 3 timers undervisnings DVD:
DesignProVideo Photoshop CS4 105 Digital Photography Workflows 

0 Replies

 1. Louise Svar

  Hvor fedt! Tak skal du have :)

  • Rasmus Brønnum Svar

   Cool nok – har kunne følge at der er lidt over 150 der har trykket på filmen siden igår….men måske de bare gjorde det fordi der stod de skulle, hahaha!!

   Nu ved jeg bedre, tak!

 2. Benny Thaibert Svar

  Smart sharpen er også en rigtig god mulighed. Der kan du fx automatisk undgå at skære skygger op. Dvs. du slipper for “krystaller” i mørket.
  Skal du hente mere kontrast er exposure funktionen, som også findes som adjustment layer et seriøst godt fotografagtigt valg. Men brug små slædeture.

Reply