MONOLIT

Havnestad med skraldekateter

MONOLIT

I bedste arbejdsmyre-stil slæber vi uendelige mængder af fødevarer og forbrugsgoder med dertil hørende emballage op i vores lejligheder. I Havnestaden kan man nu blive oppe i sin lejlighed næsten konstant, fordi man ikke skal ned for at komme af med sit affald. Men er det nu også lige dét området har mest brug for?

Affaldet er flyttet hjemmefra
Havnestaden på Islands Brygge er foran med teknologien. Som enkelte lejlighedsorganer i selviscenesatte bygningskroppe er staden nemlig født med ét stort skraldenetværk: En samlet strategi for affaldshåndteringen for de godt 1.750 boliger, bestående af 3 kilometer nedgravet metaltarm – et skraldekateter. Der er ikke noget nyt i, at en mobil skraldesnabel kommer og suger boligdyrets fortærede føde op gennem en lem i bunden. Men her i Havnestaden forsvinder alt affaldet et uvist sted hen, når først lågen til dit personlige affaldsnedkast er lukket. Ingen larm. Ingen lugt…og ingen mennesker! Boligen som maskine nærmer sig stærkt sit ideal.

læs resten min artikel pÃ¥ CopenhagenX´s Blog: Den Bæredygtige By 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply