Google-Translate

GoogleTranslate – nye funktioner

Google-Translate

Google Translate – Et Babel enzym
Hvis du ikke allerede har brugt Googles online service Google Translate, så kommer du sikkert til det i fremtiden. Den har været oppe at køre i snart et par år, og er generelt en stor hjælp i lande hvor specielt engelsk ikke er deres stærkeste force. I sidste uge indsatte jeg selv en sprogkonvertering af denne Blog som et link her på sitet – Jeg har nemlig kunne se en stigning i antallet af udenlandske kolleger der “dropper forbi”.

googletranslatepdf

Ny forbedringer
I sidste uge dukkede en mindre, men ikke uvæsentlig,  ny funktion op. Hvor man tidligere kunne paste en tekst ind, til oversættelse, kan man nu yderligere uploade PDF og Word filer. Og den klarer det egentlig ret godt – også selv om der er indsat mange billeder i dokumentet.

Men men, produktet er ikke fuldendt endnu. Fx hvis man uploader en hel 754 siders pdf manual (på fx tysk), ja så oversætter den kun de første 20-30 sider – men det er til at leve med…for nu. Hvad der måske kan være direkte irretterende er at den oversættelse den viser frem på skærmen ikke kan eksporteres tilbage i fx Word format. Og prøver du at copy/paste så får du begge sprog i et stort mix! (og nej, print til pdf virker heller ikke). Dette bunder i deres java-scriptede service der giver mulighed for at føre musen over den oversatte tekst og se et back-preview af det oversatte…hvilket jo også er en fin ting.

Så nu ved vi det! 

Reply