logo_mischertraxler

The idea of a tree

[vimeo 1277316 w=500]

logo_mischertraxler
quote11The concept of introducing natural input into a serial production process suggests aswell a new way of looking at locality. What could be called industrialized locality, is not so much about local culture, craftsmanship or resources, instead it deals with the climatic and environmental factors of the process surrounding.

.
The idea of a tree
Det er designerne Katharina Mischer og Thomas Traxlers fascination af maskiner og natur der inspirerede dem til dette projekt – The idea of a tree.

Et træ er et meget præcist produkt af sit sted og de omgivne forhold. Det reagerer og udvikler sig i et tæt forhold til omgivelserne og registrerer (læs. optager) konstant de forskellige miljøpåvirkninger i sin udviklingsproces. Hvert et træ har sin egen udviklingshistorie.

Målet med projektet er at indarbejde træets evne til, bogstaveligt, at optage sine opgivelser og det tætte forholdet til naturens cyklus, i produkter.

Derfor skabte de en maskine der registrerer(optager) og producerer på samme tid. Maskinen producerer et objekt i løbet af en dag, og varierer i størrelse alt efter årstiden – se produkterne her: lampe og bænk .

– læs mere om projektet

Pix163hfffjfj 

0 Replies

  1. TTJ Svar

    mega fedt projekt – bæredygtighed taget ud over diagrammet og gensidig påvirkning på produktet… super blog i øvrigt

  2. TTJ Svar

    hov… endeligt nogen der tager det seriøst, og ikke blot laver tekniske løsninger eller påstående diagrammer

Reply