TAL1

BIG just got bigger


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

TAL1TAL2TAL4TAL3

BIG vandt idag konkurrencen om det ny Rådhus i Tallin, Estland (28.000 m2). Og det er i selvsamme by hvor EFFEKT + SEA er igang med at projektere deres kommende  Academy of Arts, på cirke samme størrelse.

Tillykke!

Screenaeaea

Billedet ovenfor knytter sig til Hilmar Þór Björnsson´s kommentarer nedenfor. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

 1. Hilmar Þór Svar

  BIG er god nok, men han forstår ikke stedets ånd.

  Rådhuset i Tallin er typskt projeklt hvor arkitekten ikke forstår stedets særpræger og karakter…stedets ånd, stedets kultur.

  Projektet kunn stå hvorsomhelst i hele verden for den sags skyld.

  Det er et godt projekt på forkert sted…..Ergo et dårligt internationalt projekt uden karakter.

  Jeg tror Bjarke skulle tænke sig lidt om og köre lidt langsommere.

  Stor talent går til spilde hvis han fortsætter på samme måde.

  • Rasmus Brønnum Svar

   Jeg er sikker på at BIG har en virkelig god fornemmelse af stedet – den er bare anderledens end hvad din er. Og at opsætte BIG som “Genius Loco” istedet for “Genius Loci” er nok lidt hårdt trukket op. Men skriv mere om hvad du forstår med stedets ånd i relation til det at bygge nyt – hvad du opfatter som pop hvor andre ser nye muligheder.

   Styrken ved BIG projekter generelt er vel stadig at de fastholder en grund ide der svarer byens ønske. En ide der ikke er bundet op på hvordan et samlet udtryk bedst “passer ind”. Og hermed mener jeg at det netop åbner langt mere for en åbning henimod et projekt der både skal “passe ind” og understøtter den grundliggende sociale kontekst.

   …for jeg går ud fra at du ikke kun taler om at der ikke er bygget i de samme materialer osv – Med Amsterdam er det vist bevist at en museums by uden genfortolkning eller nytænkning, vil udslette sig selv.

   Og er det et spørgsmål om smag, så er kritikken nødt til at være konstruktiv, for ellers bliver det mundhuggeri 4-ever.

   /Rasmus

 2. Hilmar Þór Svar

  Den gang jeg gik på Akademiet var registrering på stedet betragtet som meget vigtig. Man registrerede byplanen, landskapet, det fysiske og det sociale miljö.

  Stedets ånd og arkitektur blev defineret,

  Næste face var at finde ud af hvad var godt og hvad var mindre godt på alle områder.

  I projekteringsfasen var målet at forstærke de gode kvaliteter og formindske de dårlige,

  Resultatet blev oftest et projekt der kommunikerede med det gode i det existerende fysiske- og sociale miljö på stedet.

  Jeg kan ikke se at BIG bruger den tilnærmelse eller tankegang.

  BIG siger “Her kommer jeg og skidt med alt det gamle”, eller “First we take Manhattan then we take Berlin”

  Men jeg giver dig ret. Det er min mening og BIG har en anden og det er helt OK.

  BIG og flere har en anden “fornemmelse af stedet” end jeg og det er også helt i orden.

  Men jeg vil tillade mig at spörge, hvorda kommunikerer BIG´s Tallinprojekt med ne nærmeste omgivelset i Tallin og byend ånd, karakter og sjarme?

  Kan du svare på det spörgsmål?

  En anden sag er at jeg mærker at böger som Steen Ejlers “Om at opleve arkitektur”, Gehl om miljö og livet mellem husene, Sullivans “Kindergarden Chats” Og “Autobiografi og an Idea”, Gordon Cullens “Townscape” og flere af den slags er ikke på top 10 listen mere, hos arkitekter.

  De færreste kender noget til disse fundamentale böger om atkitekturteori.

  Det er synd.

  Men jeg gentager BIG er stor talent og vil blive stor í verdens arkitektur og derfor synes jeg han skal ligesom pröve på at være mera höflig overfor det tilstedeværende miljo. Nu er hann selvglad og arrogant i sin arkitektur.

  Forhåbentlig kommer han over det og bliver mære blöd og moden i tidens löb.

  Jeg har et billede at Tallins bymidte men jeg kan ikke “paste” den ind med det her komment”

  Maske kan du hjælpe eller tilfoje den til kommentet for at illustrere mit komment og min mening, senere

Reply