Forbundet

"Hi, I´m Arkitektforeningen"

Arkitektforeningen
Forbundet

Man skal ikke spørge meget rundt før det går op for én at der er en virkelig stor gruppe af arkitekter (+ de studerende) som har svært ved at forklare vores Arkitektforbund og Akademisk Arkitektforening. Eller det vil sige at de kan godt se forkellen på dem – eller mere præcist…de kan forklare hvad Arkitektforbundet laver!

1. Den klassiske – “Altså, Arkitektforbundet forhandler jo vores overenskomst… Arkitektforeningen laver jo nix og en kiks – Hvad har de gjort for mig, mig, mig…ingenting. Hvis ikke det lige var for den der MAA titel så…!”

2. Den lidt for søde – “Jamen, jeg synes da man skal støtte op om sagen og være medlem…og så får man jo også begge blade…og støtter sagen – hva var det nu spørgsmålet var?”

3. Den svagtseende – “Jeg vil altså hellere bruge pengene på en dyrere rejse. Meeen hvis jeg skal vælge så er det jo meget fint at Arkitektforbundet kan give juridisk bistand når min arbejdsgiver (en dag) fyrer mig bare fordi jeg var lidt syg…i 125 dage!”

Arkitektforbundet (de ansattes fagforeningen)
Her en organisation, der varetager medlemmernes faglige interesser i forbindelse med ansættelse, løn og arbejdsforhold. Hvis du synes at vi har en god overenskomst (!), så er de jo en succes! – ses om 3 år. Hvis du ovenikøbet nikker til deres vision om at de også “ruster akademiske arkitekter og designere til et globaliseret arbejdsmarked” og “sikrer medlemmerne de bedste muligheder for uddannelse, efteruddannelse og kompetenceudvikling – i og uden for jobbet”, så må du hellere forklare mig hvordan det lige er de gør det!?

Arkitektforeningen (arkitekternes interesse organisation)
At vi har en samlet front af arkitekter (både arbejdsgivere og ansatte) er lidt af en succeshistorie i sig selv. En stor megafon der kan råbe op med et primært formål, nemlig, at formidle  hvad arkitekter og arkitektur står for –  påvirke beslutningstagere til at drage de (mere) rigtige konklusioner!

Så Arkitektforeningen er altså ikke kun for dig, den er, måske vigtigere, med dig! Det er et værktøj og ikke en service! Og begrebet forening skal man nok til at tage lidt mere bogstaveligt end hvad vi har set de sidste mange år:  medlemmerne skal simpelthen til at komme ud af busken og vise at de evner at skabe dialog og videndeling…eller bare lidt sjov i gaden! (arkitekter går jo ikke i sort mere…vel!?).

…og med den kommende mediestrategi kommer der ihvertfald alt det værktøj…som vi alle skal bruge!

PS. Billedet ovenfor er fra den berømte Mac reklame der starter med sætningerne: “Hi, I´m a Mac…and I´m a PC” (Youtube). Hvem der hvem i vores sammenhæng kan du jo så selv vælge, haha! 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

  1. stud2851 Svar

    tak for den forklaring – den var påtrængt.

    • Rasmus Brønnum Svar

      Haha. Det er godt at høre at vi er flere!

Reply