Pix064Deitmar

Husk CITA forelæsning på mandag kl 17

Pix064DeitmarPix065dddd

Dato:                mandag d.15.06.09
Sted:                 Filmskolens Biograf, Holmen
Tidspunkt:     17.00
Arrangør:       Kunstakademiets Arkitektskole, CITA

Sustainable Building Design – Principles and Tools

quote11Tegnestuen Baumschlager-Eberle har i mange år markeret sig indenfor bæredygtigt byggeri. Med et varmeenergibehov på 9 til 28 kWh/m² år er deres bygninger blandt de bedste i verden inden for erhvervsmæssigt og privat byggeri.

Tegnestuens succes skyldes efter deres eget udsagn et tværfagligt samarbejde mellem arkitekter på den ene side og statikere, konstruktører og byggeteknikere på den anden side. I projektfasen bliver der fra begyndelsen indsamlet så mange facts om det nye hus som muligt. Det kan være lokale klimaforhold, jordbundsforhold, omgivelsernes karakter osv. Disse oplysninger bliver arbejdet sammen til et indledende koncept, som bliver diskuteret indgående med alle de involverede faggrupper. De tværfaglige input bliver derefter bearbejdet til et samlet koncept inden projekteringen påbegyndes.

Dietmar Eberle vil i forelæsningen vise realiserede projekter fra Europa og Kina samt beskrive tegnestuens tilgang til projekteringsprocessen indenfor bæredygtigt byggeri, herunder præsentere software, som han selv har udviklet.

Kilde: Karch.dk 

Reply