THL

Green = Public Domain! – The Highline, NY

THL

The Highline, New York
Fantastisk at forestille sig en ubrudt bypark med en samlet strĂŠkning pĂ„ lidt over 2,3 km, hvilket svarer prĂŠcis til den samlede lĂŠngde pĂ„ alle SĂžerne i KĂžbenhavn (eller hvor langt en rocker skal flygte fra NĂžrrebro og tilbage til Christiania). I Århus terminologi ville man kunne forbinde ud til den anden side af Ringvejen (landet?) og ned til havnen; eller omkrandse hele Århus midtby, wow!?

Public Domain
Jeg hĂ„ber at det vil vĂŠre samme mindtwister kategori, som da man for 4-5 Ă„r pludselig lĂ„ og svĂžmmede rundt ude midt i havnen i KĂžbenhavn, eller da man som barn for fĂžrste gang sneg sig op pĂ„ husets tag med indianerhĂ„r, kiks og saftevand (…what the f… is he talking about!??).

Men der bliver vist ingen tvivl om at det bliver et, som faldet fra himlen,  nyt lag i Manhattens offentlige rum vi vil fÄ at se til sommer.

Pix137nyny

Projektet Ă„bner midt juni, 2009 (link)
FĂžrste gang jeg selv blev opmĂŠrksom pĂ„ The Highline var da 3 veninder (Johanne Donsted, Christine Fuglsang og Ellen Rasch), deltog i idĂ©konkurrencen i 2003, og ud af de 720 forslag, var deres projekt iblandt de relativt fĂ„ der blev udvalgt af juryen- dog ikke som vinder. Året efter blev der afholdt en egentlig konkurrence, og udfaldet blev det endelige team:  Field Operations (landskab) og Diller Scofidio + Renfro (arkitektur). De har siden udviklet det projekt, som Ă„bner midt juni, 2009. Yes!

Jeg har samlet en billeder fra de 2 tegnestuers (ubruglige!) hjemmesider. Og ellers er der masser af materiale at finde pÄ FRIENDS OF THE HIGHLINEŽs eget website.

Men jeg kan anbefale at downloade den gratis publikation: “Reclaiming the High Line” (87 sider, Pdf)

Reclaiming the High Line

slowfff

quote11The High Line is not some grand old Beaux Arts train station or banking hall that’s easy to like and to transform into cute, lucrative shops and restaurants. And we love that about it. It was never pretty or glorious, just a naked, Depression-era steel-and-concrete thing that a quarter-century of desuetude has only made more odd and homely and melancholy, an exquisite corpse. And we love that about it, too. Even after it’s spiffed up by a team of supercool designers and opened to the public as a narrow (30 to 60 feet) mile-and-a-half-long promenade, it will retain a good deal of its mad, overgrown, ruin-of-the-industrial-age quality—after all, it passes right through two buildings, like some impossible folly dreamed up by Bruce McCall in a Piranesian mode. We love all of that about it!. (citat: NY Magazine)

2045707370_5bd7a8bf4b_o

Pix144fff

– Se flere billeder nedenfor


Pix138konsPix139Pix140dePix141ededPix142dedPix143222Pix145ssPix146dcdePix147xsxsPix148xsxPix149ffdPix150frfrPix151frfPix152dedPix153ededPix154tgtgPix155frfr 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 Replies

 1. Ida Auken Svar

  Tillader mig i al beskedenhed at henvise til en lille amatÞrfilm, som jeg lavede derovre, lige da Highlinen var Äbnet. Jeg havde ogsÄ fornÞjelsen af at mÞde idemanden bag Robert Hammond, men det var fÞrst en mÄned efter Äbningen, sÄ han er ikke lige med i filmen. Men meget visionÊr!
  Mvh Ida Auken
  Filmen kan ses pÄ http://www.youtube.com/user/idaauken#play/all/uploads-all/0/XuxKDQ38isA

  • Rasmus BrĂžnnum Svar

   Hej Ida.
   Tak for din overseas transmission :-).

   Godt klippet og redigeret. Du mangler bare lige en lydmand eller en kvali mikrofon (du ved den slags der ligner en udstoppet hamster – de virker dog forrygende specielt i blĂŠst og der kommer lidt mere bass pĂ„ lyden)

   Vh Rasmus

 2. poul jensen Svar

  Hej.

  Har lige vÊret i New York og vÊret en tur pÄ Highline,det er virkeligt et fantastisk projekt,den mÄde beton,jern trÊ og naturen spiller sammen er unikt,lad os fÄ flere af den slags projekter.

  MVH
  Poul Jensen
  MusvÄgevej 21
  4200 Slagelse

Reply