Cradle to cradle 1

William McDonough – Green is the new Black

Cradle to cradle 1

Den amerikanske arkitekt og forfatter William McDonough modtog d. 7. maj Rockwool Prisen. Og for de penge hev han da lige en festforelæsning frem af ærmet, som blev afholdt på Kunstakademiets Arkitektskole om sine tanker om, hvordan bæredygtighed og vækst kan forenes og sikre plads til både natur og mennesker. Forlæsningen varer ca 1 time og er derfor også 3 x bedre end den TED forelæsning på 20 min. han afholdt for et par år siden – kan ses på her på youtube. Jeg har samlet lidt sammen fra tidligere indlæg om netop W. McDonough – link til hans film og lidt om bogen. Se mere nedenfor.

Cradle to cradle 2

– Efterfølgende var der paneldiskussion…

cradle_cover WASTE = FOOD Filmen nedenfor, er en indspirerende dokumentar om Cradle to Cradle konceptet, af kemikeren Michael Braungart og arkitekten, William McDonough. Filmen vandt The Silver Dragon på Beijing Int. Science Film Festival i 2006. McDonough er også forfatter til den über klassikeren, Cradle to Cradle – Remaking the Way We Make Things (2002) – der er lige kommet en 2009 udgave, som kan købes for den bæredygtige pris, 95 kroner ! (bogpris.dk) – Besøg også Cradle-to-Cradle´s Website

.

Go Beyond Green Design Cradle-to-Cradle– (C2C), eller vugge-til-vugge-perspektivet handler ikke blot om at minimere og ressourcebespare, men også om at sikre sig, at begrebet spild og affald ikke forekommer. Ved systematisk at gennemgå alle processer, kan fænomenet affald elimineres, og overskud fra én proces bliver råmateriale i en anden i en stadig procesuden spild. ’Cradle to Cradle’ har fået en næsten folkebevægelsesagtig gennemslagskraft i Holland, og nogle ser det som fundamentet for den næste industrielle revolution.

[googlevideo=http://video.google.com/videoplay?docid=-3058533428492266222&ei=g46LSeCzI4L8igKR1vm8Cw&q]

“Opskriften på bæredygtig vækstDet nedenstående uddrag er fra artiklen: “Opskriften på bæredygtig vækst” (Information 22. maj, 2008), Skrevet af Søren Lyngsgaard og Martin Fluri.

.

quote11

Holland er det land, der er længst fremme med at tage Cradle to Cradle principperne til sig. Den hollandske miljøminister har forpligtet sig til at udføre cradle to cradle projekter over hele landet, blandt andet ved offentligt byggeri. I Almere lidt uden for Amsterdam bygges 60.000 nye boliger efter Cradle to Cradle standarder, og i Maastricht er et byggeprojekt til tre milliarder Euro godt på vej til at blive gjort til et Cradle to Cradle byggeri. Det har betydet, at 75 procent af byggeindustrien i Holland nu er bekendte med Cradle to Cradle standarderne.

 

.

Martin Fluri står bla. bag websitet vuggetilvugge.dk og var med-oplægsholder på Link-Up´s januar arrangement – ´Go Beyond Green Design´ – Læs et sammendrag over aftenens oplæg på Link-Up´s website. (Se også de 2 korte film fra arrangementet, nederst i dette indlæg).

.

De bedste BLOGs med diskussioner om Bæredygtighed mm. Se tidligere post med TOP 100 BLOGs /Environmental and/or Sustainable” Litteratur orienteret mod det daglige arnejde som arkitekt: Bolig • Miljø • Kvalitet, 2005 – 144 sider Download PDF

Arkitektur og Energi, 2006 – 64 sider Download PDF


http://youtu.be/pM4Pz3YpZQc 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply