"City of Ember"

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kkSFsbv6eUg&w=500&h=300]

“City of Ember” , 2008
Måske du allerede kender bogen fra 2003, skrevet af Jeanne Duprau. Den kom i de amerikanske biografer sidste år, men vil ikke kunne opleves i de danske. Filmen er er nok mere interessant for sin rumlige og æstetiske målsætninger, end for historiens succes på film. Bla derfor er den også blevet vist på flere arkitektur filmfestivaler. Anmeldelsen på Rotten Tomatoes hedder derfor også: the film “is visually arresting, and boasts a superb cast, but is sadly lacking in both action and adventure.”


Hvis din kreative sjæl ikke er typen der venter!
Jeg mener at filmen udkommer på DVD i danmark, midt september 2009 – ufatteligt at der skal gå 12 mdr fra udgivelsen. Jeg har derfor ikke det mindste problem hvis du søger efter filmen på fx. www.btjunkie.org (installer fx VUZE først).

www.cityofember.com

Resume: Bogens hovedperson er en ung pige Lina på 11 år som netop er blevet færdig med sin skoleuddannelse i den mystiske by Ember, der er omkranset af evigt mørke. Den underjordiske by blev skabt af en gruppe videnskabsmænd, fordi Jorden er nærmede sig ren regnerok. Byens første borgmester modtog oprindeligt en kasse som tæller ned fra 200 år, hvorefter befolkningen kan vende tilbage til overfladen.  Problemet opstår i at den 7. borgmester får et hjerteslag, og kassen går i glemsel. Byen oplyses af store lamper, men nu er lamperne ved at gå ud og de oplever flere og længerevarende strømafbrydelser – samtidig går der der rygter om at de kæmpe store lagre er ved at være tomme, og der er ved at være mangel på mange ting.

billede-101cii
 

Reply