bullseye

"DeepLinking" i Youtube og Google videoer

bullseye

“DeepLinking” i Youtube og Google videoer
Jeg udveksler ofte links til forskellige Youtube eller Google videoer – igår var det en god håndfuld kitesurfing videoer til min bror jacob. Det bliver altid en laaang liste med videoer med enkelte steder af interesse (måske et trick, kameravinkel eller location). Men jeg skal til hver video skrive tidspunkt i filmen hvor det interessante vil ske.

Dobbeltarbejde!
Nu er dobbeltarbejde jo ikke vores bizness, så jeg fandt hurtigt ud af, at der faktisk er en smart måde at løse det på. På samme måde som når vi, med gavn, linker helt præcist ned til underkapitlet i en Wikipedia artikel (eksempel), ja, så kan du faktisk også tilføre videoens URL link med et point-of-interest (et personligt Tag). Og det er faktisk til at huske. I eksemplet nedenfor har jeg givet linkets URL et Tag (med rødt), som fortæller at jeg ønsker at starte filmen ved 3 minutter og 42 sekunder (#t=3m42s) – Præcis det sted jeg gerne ville vise min bror.

www.youtube.com/watch?v=LA_m2Qu81gM#t=3m42s

Der skrives næsten det samme efter et Google Video link  (udelad =t):

video.google.com/videoplay?docid=-7205829571170443490#2m03s

Jeg kan forestille mig at det også kan bruges når du vil bookmarke en videoforelæsning og tagge hvor det interessante finder sted – eller evt hvor du sidst nåede til. Eller bare gerne vil være heeelt præcis…hver gang, haha!

– Nedenfor:  Typisk video uden Tag (tryk på de 2 links ovenfor for at se eksempler på bla. samme video, hvor jeg har tagget dem).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LA_m2Qu81gM&w=500&h=300]


 

0 Replies

Reply