design-arkitekt

Arkitektskolen +- Designskolen

design-arkitekt

quote11“Lærergruppen er positivt stemt overfor tanken om en fremtidig fusion, ligesom afdelingen byder DKDS velkommen på Holmen. Men af faglige årsager må vi med følgende kommentar fraråde Kunstakademiets Arkitektskole at indgå i en fusion som foreslået i rapporten”.

(uddrag: “Brev til KA rektor fra Designafdeling vedr. fusion “)

Arkitektskolen +- Designskolen
Kulturministeriet offentliggjorde d. 25 februar,  Struktur- og Samarbejdudvalgets rapport, der indeholder en række anbefalinger af fusioner og forpligtende samarbejder inden for Kulturministeriets videregående uddannelser. Rapporten anbefaler bl.a. en fusion af Kunstakademiets Arkitektskole og Den Danske Designskole, samt Glas- og Keramikskolen på Bornholm. Formål er at undersøge mulighederne for mulige fusioner og forpligtende samarbejder mellem de videregående uddannelser, der hører under Kulturministeriet.

Heftige diskussioner:
Ringen er åben og diskussionen er uden handsker endelig!!  Hvad udfaldet af fusionskursen end vil blive, så er det godt at se nogle holdninger på bordet – hvad synes elever, afgængere og lærer på de 2 skoler.

Arkitektskolen:
Artikel: “Arkitektskole er i oprør over fusionsplaner” (Politiken.dk, 10.marts)

Arkitektskolens Designafdeling:
PDF – “Kommentarer fra tidligere KA Design elever”
PDF – “Brev til KA rektor fra Designafdeling vedr. fusion “

DanskDynamit.dk – artikel og kommentarer fra Designskolens elever:
Læs – “Danmarks Designskole er en fiasko”

LinkUp.dk debat startet af designafdelingen på Arkitketskolen, som er bekymret over at blive trynet af Designskolens kaos!
Læs – “Skal Arkitektskolens designuddannelse forsvinde?” 

Reply