cradle_cover

Cradle-to-Cradle /// Beyond Green Design

[googlevideo=http://video.google.com/videoplay?docid=-3058533428492266222&ei=g46LSeCzI4L8igKR1vm8Cw&q]

cradle_cover

WASTE = FOOD
Filmen ovenfor, er en indspirerende dokumentar om Cradle to Cradle konceptet, af kemikeren Michael Braungart og arkitekten, William McDonough. Filmen vandt The Silver Dragon på Beijing Int. Science Film Festival i 2006.

McDonough er også forfatter til den über klassikeren, Cradle to Cradle – Remaking the Way We Make Things (2002) – der er lige kommet en 2009 udgave, som kan købes for den bæredygtige pris, 95 kroner ! (bogpris.dk)

– Besøg også Cradle-to-Cradle´s Website

Go Beyond Green Design
Cradle-to-Cradle– (C2C), eller vugge-til-vugge-perspektivet handler ikke blot om at minimere og ressourcebespare, men også om at sikre sig, at begrebet spild og affald ikke forekommer. Ved systematisk at gennemgå alle processer, kan fænomenet affald elimineres, og overskud fra én proces bliver råmateriale i en anden i en stadig procesuden spild. ’Cradle to Cradle’ har fået en næsten folkebevægelsesagtig gennemslagskraft i Holland, og nogle ser det som fundamentet for den næste industrielle revolution.

“Opskriften på bæredygtig vækst
Det nedenstående uddrag er fra artiklen: “Opskriften på bæredygtig vækst” (Information 22. maj, 2008), Skrevet af Søren Lyngsgaard og Martin Fluri.

quote11Holland er det land, der er længst fremme med at tage Cradle to Cradle principperne til sig. Den hollandske miljøminister har forpligtet sig til at udføre cradle to cradle projekter over hele landet, blandt andet ved offentligt byggeri. I Almere lidt uden for Amsterdam bygges 60.000 nye boliger efter Cradle to Cradle standarder, og i Maastricht er et byggeprojekt til tre milliarder Euro godt på vej til at blive gjort til et Cradle to Cradle byggeri. Det har betydet, at 75 procent af byggeindustrien i Holland nu er bekendte med Cradle to Cradle standarderne.

Martin Fluri står bla. bag websitet vuggetilvugge.dk og var med-oplægsholder på Link-Up´s januar arrangement – ´Go Beyond Green Design´ – Læs et sammendrag over aftenens oplæg på Link-Up´s website. (Se også de 2 korte film fra arrangementet, nederst i dette indlæg).

De bedste BLOGs med diskussioner om Bæredygtighed mm.
Se  tidligere post med TOP 100 BLOGs /Environmental and/or Sustainable”


Litteratur orienteret mod det daglige arnejde som arkitekt:

Bolig • Miljø • Kvalitet, 2005 – 144 sider
Download PDF

ARrkitektur og Energi, 2006 – 64 sider
Download PDF

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ygg6TmYUKJg]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pM4Pz3YpZQc&feature=related] 

Reply