man_on_wire

"Man on Wire" – Vester Vov Vov indtil d. 19/2

man_on_wirebillede-82mmm

Fik set Man on Wire her til eftermiddag – den kan og skal ses i biografen, og det er derfor VIGTIGT at du rykker i Vester Vov Vov inden sidste dag, d.19 februar. (kl. 13.30 – 15.30 – 17.30 – 19.30 – 21.30) !!

Det er en superfed film, som handler om rigtigt meget mere end en mand i stramme bukser!…det er næsten en fortælling om et storstilet bankrøveri – Og det kom også frem ved  2008 Sundance Film Festival, hvor den vandt Grand Jury Prize og Audience Award.

“Let på tå og højt at flyve”, læs artikel i Information

“Fantastisk film om World Trade-linedanser” , Læs artikel i Politiken

Foruroligende smuk dokumentar om den stædige fantast Petit, der i 1974 gik på line mellem World Trade Centers to tårne.

SE TRAILER NEDENFOR:

billede-80 man n a wire

Filmen kan købes på DVD hos fx. CDWow (140 kr), Laserdisken (250 kr)
– Torrentsearch her

quote11Det lyder jo ganske simpelt. Her har vi en film om en mand, der i 1974 balancerede i tre kvarter på en stålwire mellem de to gigantiske højhuse i World Trade Center i New York. Det er selvfølgelig en unik og utrolig og bemærkelsesværdig og vanvittig bedrift, men umiddelbart handler den vel ikke om andet end at manden sætter sin wire op, balancerer frem og tilbage på den og piller den ned igen?
Jo, det gør den i høj grad. Det er præcis det, en veldokumenteret og flot opsat og dramatiseret dokumentar som ‘Man on Wire’ viser. Hvis man kradser i overfladen i historien om den franske gøgler og gadeartist, Philippe Petit, og hans sindssyge spadseretur, dukker der en oase af små dramaer op.

Et bankkup
For det første er der forberedelserne. Det var naturligvis ikke spor lovligt at balancere mellem to højhuse og med godt 400 meters frit fald under sig. Derfor er ‘Man on Wire’ også historien om noget, der lige så godt kunne være et bankkup. Philippe Petit og hans håndlangere, eller bande om man vil, måtte forberede sig ekstremt grundigt for at kunne snige sig op til toppen af de to højhuse med en stor bunke udstyr. Petit havde 5-6 medhjælpere, hvoraf to-tre stykker havde støttet den dengang 26-årige Petit næsten lige siden han som stor teenager hørte om World Trade Center-byggeriet og begyndte at fantasere om at balancere på line mellem tårnene.
… (Læs resten af anmeldelsen på DR1/Filmland)

Se hvor mange stjerne aviserne gav den, nedenfor:

Politiken“Kunst er Marchs film også blevet. Af den medrivende thrillerinspirerede og oven i købet også eksperimenterende slags.”
– Dorte Hygum Sørensen

Berlingske Tidende“Med filmhistoriens vildeste stunt skildrer »Man on Wire« en unik og uforglemmelig happening, der efter alle disse år stadig tager pusten fra sit publikum.”
– Iben Albinus Sabroe

Jyllands-Posten“…med ”Man on Wire” når dokumentarfilmen nye, underholdende højder – bogstaveligt talt.”
– Sophie Engberg Sonne

Information
“Man on Wire er en både spændende og poetisk dokumentarfilm.”
– Christian Monggaard Christensen

Ekstra Bladet“…det lykkes på eminent vis Marsh at tage os med helt op i de høje luftlag. Både konkret og mentalt.”
– Henrik Queitsch

B.T.“Dokumentaren er intet mindre end en fortryllende hyldest til menneskesjælen, vores allesammens drømme og ikke mindst World Trade Center.”
– Nikolai Schulz

Cinemazone“En på én gang original og formularisk kupfilm, hvor målet i stedet for ussel mammon er skønhed og udødelighed. Og en hyldest til det ekstreme vovemod og den indre gavflabs stemme, som så mange af os vælger at fortrænge til fordel for hverdagens rationaler.”
– Søren Langelund 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply