blue

Arkitekt vs. Arkitekt

blue

Arkitekt vs. Arkitekt

Nu er arkitekter jo nogle af de klogeste mennesker i verdenen – de behøves kun at købe lidt billedbøger og HVIS de læser faglitteratur, så er det oftest lidt arkitekturteori. Kald mig en dumb-ass, men jeg tror nu det holder!.

Og det skaber ingen problemer i vores lille arki-bobbel-verden, som, i kreativitetens navn, frastøder skematik og fastlagt metode – medarbejderne arbejder tilsyneladende bedst ved at gøre tingene på deres egen lille måde, gemt bag hver deres skærm. Og måske det er derfor ,at det er så let at shifte arbejdsplads; et projekt er et projekt, Rhino er Rhino og en planche er en planche (?)…og når produktet er det samme, så arbejder man vel også ens…oder was?

Man husker svagt, at 2008 begyndte med et nyt krav om at offentligt byggeri skal 3d projekteres. Så aaalle firmaerne kom op på hesten og fik sat gang i noget ADT, Revit eller lignende. Året før var alle på vej til Dubai, Kina og Never-Neverland. Og nu er bæredygtigheden hoppet op på scenen. De største har ofte flest resourcer, og går efter at blive de første til at få ISO certificeringen. Men same same – alle gør tilsyneladende lidt det samme…nogle sikkert bedre end andre.

Jeg kan godt forstå hvis de ansatte til tider bliver lidt forpustede over konkurrence parametrene – firmaerne konkurrerer om at være specialister i det hele, alt imens medarbejderne trofast sidder bag deres skærme og holder øje med stregerne. (lidt hårdt sagt)

What is Strategy (1996) – Download 16 siders pdf

Jeg synes ikke det gør noget at den normale medarbejder udfordrer sig selv med lidt af dét, som en professionel leder også har haft næsen nede i – hvem ved, måske det er netop det der skal til for at vores, efterhånden meget multi disciplinære, arbejdpladser fungerer aller bedst.

Jeg vil derfor gerne forslå en all-time-classic af de bedste er: “What Is Strategy?”, skrevet af Michael E. Porter i Harvard Business Review tilbage i midt halvfemserne. Hvis du allerede skulle ha læst bogen “Blue Ocean Strategy” (2005), så bygger den faktisk på tanker helt tilbage i denne tekst. (se bogpriser.dk)

Artiklen “Porters Five Forces vs. det blå ocean” (DK) af Rasmus Bech Hansen, partner i Kontrapunkt er en meget fin gennemgang af indhold og grundtankerne i begge texter.

bostrategy

www.blueoceanstrategy.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply