pix032

SketchUp – Hvordan man laver en Elvis!

pix032

SketchUp – Hvordan man laver en Elvis!

Jeg har lagt mærke til at de fleste bruger de samme mennesker i SketchUp. Men der skal nok komme et tidspunkt hvor du gerne vil lave dine egne. Så jeg har lavet nogle screendumps mens jeg lavede mig et King Elvis Component af et billede jeg fandt på nettet.

Se hele min tutorial nedenfor og download gerne mit endelige Elvis component, som jeg har uploaded (hvis du er i tvivl hvor du skal gemme filen hende så se slutningen på min tutorial)

Download Elvis Component

SE TUTORIAL NEDENFOR


Elvis1

1. Beskær figuren i photoshop. Sørg for at du får en transperant. Sæt image size til 1000 pixels. Det er vigtig at du får lavet en Save As i netop .png format (bibeholder den tranperante baggrund).

Elvis 2

2. Importer dit nye .png billede og husk at ´use as image´ er klikket til. Så snart du har placeret billedet skal du vælge dimensionen. Her indtaster du højden. I dette tilfælde har jeg indtastet 184 cm.

Elvis 3

3. Efter at du har Rotateret Elvis til oprejst position (lav evt. en lille box til at hjælpe dig rotere omkring Y-aksen), hæjre klikkes der og Explode vælges.

pix019

4. Slå Hidden Geometry til, så du kan se billedets usynlige omkreds. Du skal nu beskære den rektangulære flade så slagskyggen bliver korrekt.

Elvis 4

5. Dobbeltklik på dit billede så du kan redigere, og tegn en outline uden om personen – det gør ikke noget at den ikke er præcis. Afslut med at Erase de oprindelige linier omkring rammen.

Elvis 5

6. Dobbeltklik på outlinen så den hele er tilvalgt. Højreklik herefter og vælg Hide.

Elvis 6

7. Nu har vi manden og skyggen, og er sådan set klar til at lave det endelige Component.

Elvis 7

8. Vælg hele personen, højreklik og vælg Create Component. Giv den et navn, og tilvælg Always face camera, og undlad at vælge Shadows face sun.

Elvis 8

9. Wolla! Så er du færdig. Dit nye component er nu en del af det dokument du pt arbejder i. Men du skal selvfølgelig have dit Component lagt ned i dit Components arkiv så du altid kan trække det ind i et nyt dokument.

Elvis 8

10. Åben dit Component panel og vælg In model. Så ser du straks din nye Elvis. Højreklik og vælg Save As…

Elvis 9

11. Gem dit Component i stien ovenfor – skal placeres der hvor alle de andre people component allerede ligger. (dette gælder også hvis du har downloader og gemmer den Elvis jeg har lavet – Download den her


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

  1. Manuel Maerthfell Svar

    Hvordan man laver en Elvis? Man lader ganske simpelt vær’. Elvis blev født en gang i 1935, og døde i 77′, og har dermed haft sin tid, ligesom denne industri-gris, hvis lyserøde skinkekød, der pryder mit Kohlberg-brød. Den fik kun – måske højst – 2 md. at leve i… Aldrig om jeg har forestillet mig, at man kan genlave “svin sg23417-03”!

Reply