billede-2parkour

Physical Graffiti – BIG Parkour Trailer ///

billede-2parkourBjerget MTN Dwelling

Physical Graffiti

Til en forelæsning for mange år siden fortalte en arkitekt, at de på tegnestuen altid lavede en ´børnehave test´ når et projekt var ved afslutningen af skitsefasen. Ideén var at forestille sig hvordan en børnehave ville indtage et projekt – hvor ville de løbe, samles, klatre, gemme sig eller hvor de netop ikke ville se nogle oplevelser eller kvaliteter. Nu ved jeg ikke om de dyrker Parkour (aka Free Running) i børnehaverne eller om dem der dyrker Parkour egentlig er stadig er børn, men ingredienserne er de samme… og vi forstår vist alle at det nu engang er mere nice at jumpe Bjarke Ingels end fx. C.F. Hansen !!

Ny film “MY PLAYGROUND”, 2009

Kaspar Astrup Schröder (KSPWRKS), som i 2007 lavede den prisvindende dokumentar CITY SURFERS , kommer nu med endnu en af slagsen: “MY PLAYGROUND”, hvor de leger rundt på VM Bjerget. Det er måske ikke i det helt store internationale tempo, som fx David Belle holder sig. Men check det ud selv, og se traileren nedenfor.

“MY PLAYGROUND”, 2009 Trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VoU6ee5jz4A]

Madonna musik video – JUMP:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oPqOVdDUqL4]

Uddrag fra Luc Besson film Banlieue 13 (franske titel) eller District 13 (engelsk).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TPIw3cv8Zls&feature=related] 

0 Replies

  1. sannekurz Svar

    One of the nicest Parkour clip collections I saw..thanks for putting them all on one page! Unfortunately I don’t understand your post, coz my skills in yr language r not to great … aahrg…sorry!

  2. Rasmus Brønnum Svar

    Hei Sanne – It´s about a danish documentarist, Kasper Astrup Schröder, who just finished a new movie called “MY PLAYGROUND”. Part of the setting is in a new building in Copenhagen by a young firm called BIG Architects – it was awarded “best housing in the world” 2 weeks ago.

    Regards, Rasmus Brønnum

Reply