Sinus

´PLAN DK´ – planlĂŚg en plan…

´Det Planlagte Land´ (afsnit 1:8) Om der skal bygges en vej eller rejses en mølle, sü er der altid en, der skal lÌgge have eller øre til. Det er en udfordring büde for planlÌggere og borgere. For loven siger, at borgerne skal høres, nür der skal bygges nyt. (Billede: Sinus fra Effekt laver en gennemgang af ´fem-finger-planen´).

PLAN DK

PLAN DK er en super dokumentarserie DR Undervisning stĂĽr bag og de første 3 afsnit ud af 8, har allerede vĂŚret pĂĽ skĂŚrmen. Der bliver flittigt brugt ord, som: debat, proces, demokrati, borgerinddragelse, ildsjĂŚle og ikke mindst politik, nĂĽr nye tiltag skal planlĂŚgges og besluttes. Det er spĂŚndende og det ikke mindst fordi det er tydeligt hvor meget indflydelse den moderne og resourcestĂŚrke dansker krĂŚver…for “hvorfor skulle (fx) arkitekten dog vide bedre end os der bor her”, haha!!

www.dr.dk/Undervisning/Plandk

.

En rejse hele landet rundt. Plan dk er en rejse gennem planlÌgningens Danmark. Fra Nordjylland til Lolland, fra Fanø til Nørrebro. Overalt er der dilemmaer og afvejninger. Overalt er der mennesker og meninger om, hvor vejen skal gü eller møllen netop skal stü. Plan dk er i otte afsnit og sendes mandag og søndag otte uger i trÌk.

Der er altid en nabo. Selvom al planlĂŚgning skal gennemgĂĽ en demokratisk og omstĂŚndig proces, bliver der nĂŚsten altid debat og ballade, nĂĽr der laves noget ny. For lige meget hvor der skal bygges, eller laves noget om, sĂĽ er der jo en nabo. En, der skal lĂŚgge have, jord eller øre til det nye – eller som bare skal se pĂĽ det dag ud og dag ind. Derfor er planlĂŚgning konflikt. For vejen skal jo gĂĽ et sted.

Borgernes rettigheder og indflydelse. Plan dk handler ogsü om de muligheder som planloven giver borgerne for at blive hørt, og fü indflydelse, nür myndighederne planlÌgger. For er man ude i tide, kan man nemlig lege med, nür der lÌgges planer.

.


´Fremtidens Kyst´ (afsnit 2:8) Der mü ikke bygges pü de danske kyster. Alligevel skyder der huse og feriecentre op som aldrig før. Det er fortidens slumrende projekter, der vügner. Og hvad er der ved at have en kyst, som ikke kan bruges til noget?

´Den Store By´ (afsnit 3:8) Der kan vĂŚre langt fra idĂŠ til virkelighed, nĂĽr København skal udvikles og fornys. IdĂŠen om at møblere om pĂĽ trafikken pĂĽ Nørrebro, kan ikke bare realiseres med et snuptag. (Billede: Prof. Jens Kvorning om bla. ´Krøyers plads´ projektet). 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply