09-0095

"Conscious Design" – HĂĽndbog i kreativitet

Flere indfaldsvinkler = flere udfaldsvinkler. De nye vĂŚrktøjer til analyse og design krĂŚver udvikling af nye kompetencer internt pĂĽ bureauerne. Designeren som enegĂŚnger og rene designteams er ikke lĂŚngere den eneste mĂĽde at producere design. NĂĽr man ikke pĂĽ forhĂĽnd ved prĂŚcist hvor problemerne ligger, har man brug for flere indfaldsvinkler og forskellige discipliners vĂŚrktøjer til at afsøge terrĂŚnet.”

.

Conscious Design Practice as a Strategic Tool

Designer, Silje Kamille Friis, har i samarbejde med e-Types, Learning Lab og Det PÌdagogiske Universitet skrevet en erhvervs-Ph.D. om strategisk design. I arbejdet med sit Ph.D. projekt har Silje vÌret ude blandt verdens førende designbureauer süsom IDEO, Bruce Mau Design, Humantific og danske E-Types, for at finde ud af, hvordan de arbejder bevidst med design som en praksis.

PhD projektet kan købes ved at sende en mail til reception@e-types.com eller lÌs mere her pü E-types.com. Projektet koster 350 dkk som dÌkker tryk- og produktionsomkostninger. Faktura fremsendes sammen med afhandlingen.

.

.
Indfaldsvinklerne til kreativ problemløsning i kan opdeles i 4 kategorier:

‘The Generator’ har stor interesse i at starte projektet op og er god til at se muligheder og generere ideer, men er til gengæld også svær at holde fast på en ide. ‘The Conceptualizer’ har fokus på at sætte ideer sammen og forstå og klarlægge problemet. Personen handler nødigt, før problem og hovedide er veldefineret. ‘The Optimizer’ er optaget af at omsætte abstrakte ideer til handling og konkrete planer. Personen har det ofte godt med kun én enkel og klar løsning og har ikke den store tålmodighed med flertydighed og mange muligheder. ‘The Implementor’ har fokus på at få tingene gjort. Personen er god til at teste løsninger i praksis og til at sørge for, at projekter bliver afsluttet.

De forskellige indfaldsvinkler supplerer hinanden godt samtidig med at deres kvaliteter er modstridende. En essentiel forudsÌtning for tvÌrdisciplinÌr problemløsning er, at deltagerne kan forstü, respektere og udnytte denne forskellighed. (Silje Alberthe Kamille Friis, PhD)

.

.

Silje har en baggrund som designer og startede sin karriere som konceptudvikler og projektleder hos LEGO. I 1999-2000 var hun udstationeret pĂĽ MIT’s Media Lab i Boston, USA. Fra 2001-2003 arbejdede hun som konsulent gennem sit eget firma Human Design Group.

Download: ´Designernes Nye Jagtmarker´ (PDF)
Download: ´The Innovation Toolbox´ (PDF), Mandag Morgen
Download: ´SÌt ord pü designet´ (PDF), Learning Lab Danmark
Download: ´Kreativitet krÌver høj bevidsthed´ (PDF), Inform
Download: ´De kreative kollektiver´(PDF), WONDERLAND MAGAZINE
lÌs: ´Hündbog i kreativitet´, Berlingske 2003
LĂŚs: ´Hvad er problemet?´, Vidensbank for Innivationsteknik 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply