tankens-magt

"Tankens Magt – Vestens Idehistorie"

Tankens Magt – Vestens Idehistorie

I en tid, hvor der spørges til den vestlige verdens grundlag og værdier, kommer her en bemærkelsesværdig kortlægning af ideernes opståen og udvikling inden for samtlige videnskaber. Tankens Magt er dermed et veltimet og enestående oversigtsværk, der i tre bind beskriver Vestens idehistorie fra Antikken frem til det 21. århundrede.

Værket på 2.468 sider (5 kg) består af 9 ´hovedbøger´, der hver modsvarer en historisk periode. Hver af disse ni hovedbøger er igen inddelt i syv underkapitler, der beskriver periodens væsentligste udviklinger indenfor 7 forskellige tematiske kategorier: Teknologi // Naturvidenskab // Politik og Ret // Æstetik og Kunst // Menneske // Sprog og Samfund // Filosofi og Religion // Teologi

Anmeldelse: Berlingske (5 stjerner)
Artikel ved udgivelsen: Berlingske

Hør programmet: P1 “EKSISTENS” (45 min.). Interview med en af redaktørerne.

Se udsendelse: DR2 “DEADLINE” (28 min.). Besøg af Hans Siggaard Jensen, der er en af værkets redaktører, og antropologen Kirsten Hastrup.

Prisen

Normalprisen er omkring 2.000 kroner men værket kan købes billigere visse steder. Jeg fandt det til den halve pris på dette link hos Akademisk Boghandel (999 kr). Man skal lige oprette en profil (umiddelbart ingen problemer med at man ikke er studerende (!), og kan leveres til Co/ adresse, fx. dit arbejde).

De typiske priser pÃ¥ Bogpriser.dk (ca. 1.500-2.000 kr) 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply