1128

"Yes is a nice !?"

Få “ja” når du forhandler (2005) 186 sider

Har lige læst bogen, og må sige det er top iorden læsning!…specielt for arkitekter.

De grundlæggende forhandlingsteknikker er de samme, uanset om vi forhandler om hvem der henter næste omgang, med en kæreste om valg af iorden biograf film, med bankrådgiveren om renten eller med chefen om lønforhøjelse. Og vi forhandler alle sammen dagen igennem på jobbet, uanset hvilken jobfunktion vi har.

Eksempler på problematikker – Holde personen og problemet adskilt // fokusere på interesser, ikke på standpunkter // etablere præcise mål ved forhandlingernes start // samarbejde om at finde frem til gensidigt fordelagtige forslag // forhandle med modstandere, der er stærkere, som ikke følger spillereglerne, eller bruger ”beskidte tricks”.

Bogen er baseret på videnskabelige undersøgelser i forbindelse med The Harvard Negotiation Project. Bogen repræsenterer en milepæl i forhandlingsteknikkens udvikling, og kan kun øge dine kompetancer i høj grad.

Se billigste pris på bogpriser.dk (ca. 220 kr) 

Reply