ECOTECT – "Work Smart, Not Hard"

10d.jpgscddd6.jpg

shadingenvelope_1_400.gifright2light_planes_400.gifright2light_points_400.gifright2light_opt_3_400.gif

estate_3d_shadowprofile_selected_400.gifcity_insolation_400.gifinsolation_1_400.giffacadeslab_rays_side_400.gif

ECOTECT – “Work Smart, Not Hard”

Det kan ikke være et spørgsmål om hvilken grad af arkitektnørd man er for, at være interesseret i en typen af programmer som ECOTECT.

ECOTECT er det første analyseprogram som reelt gør det muligt for designeren selv, at udføre simuleringer og analysee af de funktioner som fortæller noget om en bygnings endelige bæredygtighed. Programmet minder mest om SketchUp (se screendumb her) uden mulighed for at opbygge, men istedet indsætte parametre for overflader og omgivelser. LYS / SKYGGE / REFLEKTIONER / STED: ÅRSTIDS- og DØGNRYTME / VIND / TEMPERATUR / VENTILATION / TERMISKE FORHOLD / MATERIALER / AKUSTIK mf.

Flere interresante værktøjer som fx ´Spatial Visibility Analysis´ , som beregner bygningens synlighed fra alle omgivelserne.

estate_sunpath_400.gif

Der kan downloades en FREE TRIAL version hos ECOTECT.

OBS. OBS. Lige meget hvad du gør sÃ¥ skal du downloade et Hotfix til Microsoft XP før programmet kan fungere – følg Ecotects vejledning her.

ECOTECT HOME

– ECOTEC´s Help Site
– Lang Introduktion i AECbytes
– Artikel i AEC Magazine

-Artikel i AEC Magazine March/April 2008 (side 28-29)
РExempel p̴ Workflow

Læs artikel 1, artikel 2, artikel 3 , artikel 4, artikel 5 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

  1. Jorn Skauge Svar

    Hej. jeg er lektor på Arkitektskolen Aarhus og her vil vi gerne igang med at bruge Ecotect. jeg vil derfor gerne i kontakt med dig. Mit telefon nr er 89360291

    mvh

    Jørn

  2. signe kongebro Svar

    Spændende – gider du kontakte mig pÃ¥ mail…..?

Reply