CPH:DOX – "The Planet" (se den online!)

7599.jpg

THE PLANET: Documentary on Human Misconduct
Sverige, 2006 – 35mm, 84 min.

Kan du ikke nå at se denne film på dokumentar festivalen (Empire Bio d.14/11. kl 22:30 eller Posthus Teatret d.16/11. kl 19:00), så stream den på nedenstående links.

quote11.jpgHvis hele verdens befolkning skulle leve, som vi gør i dag i den vestlige verden, skulle vi bruge fem jordkloder til at skaffe ressourcerne. Vi lever allerede langt over evne, og vores stakkels planet lider under de medfølgende forandringer. I disse miljøfokuserede tider lyder denne svada måske fortærsket, men den ambitiøse svenske film ‘The Planet’ byder på et nyt og interessant indblik i, hvordan vores verden skal opfattes som et letpåvirkeligt system, som om mindre end 50 år kan bryde sammen. Trekløveret bag filmen er produceren Michael Stenberg, tv-instruktøren Linus Torell og ikke mindst klipperen Johan Söderberg, der er kendt fra det svenske kunstnerkollektiv Lucky People Centre, men især for sit musikvideo-arbejde for navne som U2, The Knife og The Streets. I ‘The Planet’ er forbrugerismen atter under lup, når verdens sande tilstand undersøges. Men de ubekvemme sandheder blotlægges på en alt andet end kedelig og dogmatisk måde. Statistik og ekspertudsagn bliver samplet og mikset med elektronisk musik – og matchet med Söderbergs pulserende klipning får billederne af vores smukke, storslåede, udpinte og terroriserede jord ekstra gennemslagskraft.

(dobbeltklik på filmen når den starter, så får du fuld skærm i det rigtige format)

Første del – LINK
Anden del – LINK
Tredie del – LINK
Fjerde del – LINK  

Reply