The Mother Modern Map

map071029_560.jpg

The Vignelli Map

Det har fulgt os lige siden, men rent faktisk var det den italianske designer Massimo Vignelli som i 1972 fornyede George Salomon´s New York Subway Map, efterfuldt af Michael Hertz´s design i 1979. Meningen var at det skulle være et One-size-fits-all, med mere kontakt til de lokale omstændigheder på overfladen (læs historien om hans kort her). I 2004 kom Eddie Jabbour, Creative Director hos Kick Design med dette forslag (se exempel her).

Vignelli´s kort var lidt af en bedrift, at skabe et konceptuelt kort som var let at aflæse- ud med det gamle snørklede, geografisk korrekte kort. Linierne fik farver, faste vinkler på 45/90 grader og hvert stop fik en prik. Vignelli´s eneste ærgelse har altid været at Central Park blev kvadratisk.

Se Vignelli´s kort i stort format her


 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply