CPH:DOX – "Vesterbro" af Michael Noer

8158.jpg

Vesterbro – 2007 (78 min)

Selvom jeg selv bor p√• Vesterbro kan jeg sikkert ikke prale af at kende det til bunnds. S√• det blir sp√¶ndende at se det fra naboernes synsvinkel. Jeg kan anbefale at l√¶se dette interview med instrukt√łren, Michael Noer (link)

Empire Bio 09/11. kl.22:30
Grand 15/11. kl.21:30

“Jeg fors√łger at blande Youtube med Aristoteles”

Da den danske dokumentarist Michael Noer gav et digitalt videokamera til sine 20√•rige Vesterbro-naboer med en kort besked om at filme de dramatiske vendepunkter i deres hverdag, havde han nok ikke forestillet sig, hvad han samtidig satte i gang. For Julie og Martin er som de fleste i deres alder, impulsive, vilde og konstant p√• jagt efter de holdepunkter, de f√• √•r senere kommer til at falde tilbage p√•. Men i kameraet finder de en trofast ledsager gennem deres konstante op- og nedture. En uventet og intim sparringspartner, der b√•de er med, som man m√•ske kunne forvente, n√•r de er mest fjollede, pjattede og fandendivoldske – men ogs√• n√•r de er mest s√•rbare, mest usikre – og n√•r alt andet synes at g√• dem imod. ‘Vesterbro’ er deres historie, og netop fordi den er set med deres √łjne og efterf√łlgende fortalt gennem Michael Noers filmiske opdragelse, der tr√¶kker p√• lige dele Larry Clark og Harmony Korine, rammer den ungdommens voldsomme overgangsperiode med en sj√¶ldent set √¶rlighed, intimitet og akkuratesse. Fra de vilde n√¶tter med narko og dans og sm√•sk√¶nderierne, der viser, at voksentilv√¶relsens vanehandlinger venter lige om hj√łrnet, til den konstante f√łlelse af, at fremtiden m√• vente. Med ‘Vesterbro’ har Noer ikke blot skabt en vedkommende ungdomsfilm, men ogs√• et voldsomt vidnesbyrd om en af livets v√¶sentligste overgangsperioder, der en gang for alle beviser, at der er mere drama i ungdommen end i betalingskanalernes samlede sendeflade.

Se andre af Michael Noers film online her:

The Course of the Road
Super Latte
Hjemmeservice.dk (Healer, Directors Cut)

Eller se Jorden under mine f√łdder” p√• CPH:DOX

‘JORDEN UNDER MINE F√ėDDER’ var udtaget til hovedkonkurrencen ved CPH:DOX 2006 og i december 2006 blev Michael Noer for samme film h√¶dret med BISBALLE-Prisen, √Örets kunstner.

Jorden under mine f√łdder

Tag den internationale franske dokumentarfilmsucces ‘At v√¶re eller have’ og tils√¶t den en seri√łs kant og en befriende absurd humor, s√• kommer du t√¶t p√• denne danske perle fra √©n af den unge dokumentarfilmscenes nye navne. En hudflettende, barsk og gribende fort√¶lling om omsorg og k√¶rlighed som grundlaget for al menneskelig eksistens. Filmen f√łlger to unge drenge, David og Dan, der vokser op hos en plejefamilie i Hundested. De to plejefor√¶ldre, Finn og Merete, har p√• landstedet Slettebjergg√•rd skabt en unik tryg ramme for fire store plejeb√łrn. Dan og David er begge blevet fjernet fra deres hjem p√• grund af omsorgssvigt, og de st√•r nu tilbage med en grundl√¶ggende f√łlelse af svigt og et overv√¶ldende had, der g√łr deres tvivl p√• k√¶rligheden til et altdominerende tema. Men Merete og Finn tager kampen op: de l√¶rer de unge grundreglerne for en lang r√¶kke ting, som at omg√•s sin familie og samtidig passe p√• sig selv, men ogs√• andre basale f√¶rdigheder som at skrive konfirmationstale eller underholde en samling halvtriste b√łrnefamilier i Ferieland Sj√¶lland! Intet er sort/hvidt og ingen familie lever et liv uden en skyggeside. Heller ikke dem, der umiddelbart er f√łdt p√• solsiden. Filmen indfanger, med en sj√¶lden intimitet og en befriende kombination af det alvorsfulde og det absurd komiske, kompleksiteten i det liv, vi alle skal give mening til.  


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply