CPH:DOX – "Vesterbro" af Michael Noer

8158.jpg

Vesterbro – 2007 (78 min)

Selvom jeg selv bor pÄ Vesterbro kan jeg sikkert ikke prale af at kende det til bunnds. SÄ det blir spÊndende at se det fra naboernes synsvinkel. Jeg kan anbefale at lÊse dette interview med instruktÞren, Michael Noer (link)

Empire Bio 09/11. kl.22:30
Grand 15/11. kl.21:30

“Jeg forsĂžger at blande Youtube med Aristoteles”

Da den danske dokumentarist Michael Noer gav et digitalt videokamera til sine 20Ă„rige Vesterbro-naboer med en kort besked om at filme de dramatiske vendepunkter i deres hverdag, havde han nok ikke forestillet sig, hvad han samtidig satte i gang. For Julie og Martin er som de fleste i deres alder, impulsive, vilde og konstant pĂ„ jagt efter de holdepunkter, de fĂ„ Ă„r senere kommer til at falde tilbage pĂ„. Men i kameraet finder de en trofast ledsager gennem deres konstante op- og nedture. En uventet og intim sparringspartner, der bĂ„de er med, som man mĂ„ske kunne forvente, nĂ„r de er mest fjollede, pjattede og fandendivoldske – men ogsĂ„ nĂ„r de er mest sĂ„rbare, mest usikre – og nĂ„r alt andet synes at gĂ„ dem imod. ‘Vesterbro’ er deres historie, og netop fordi den er set med deres Ăžjne og efterfĂžlgende fortalt gennem Michael Noers filmiske opdragelse, der trĂŠkker pĂ„ lige dele Larry Clark og Harmony Korine, rammer den ungdommens voldsomme overgangsperiode med en sjĂŠldent set ĂŠrlighed, intimitet og akkuratesse. Fra de vilde nĂŠtter med narko og dans og smĂ„skĂŠnderierne, der viser, at voksentilvĂŠrelsens vanehandlinger venter lige om hjĂžrnet, til den konstante fĂžlelse af, at fremtiden mĂ„ vente. Med ‘Vesterbro’ har Noer ikke blot skabt en vedkommende ungdomsfilm, men ogsĂ„ et voldsomt vidnesbyrd om en af livets vĂŠsentligste overgangsperioder, der en gang for alle beviser, at der er mere drama i ungdommen end i betalingskanalernes samlede sendeflade.

Se andre af Michael Noers film online her:

The Course of the Road
Super Latte
Hjemmeservice.dk (Healer, Directors Cut)

Eller se Jorden under mine fĂždder” pĂ„ CPH:DOX

‘JORDEN UNDER MINE FØDDER’ var udtaget til hovedkonkurrencen ved CPH:DOX 2006 og i december 2006 blev Michael Noer for samme film hĂŠdret med BISBALLE-Prisen, Årets kunstner.

Jorden under mine fĂždder

Tag den internationale franske dokumentarfilmsucces ‘At vĂŠre eller have’ og tilsĂŠt den en seriĂžs kant og en befriende absurd humor, sĂ„ kommer du tĂŠt pĂ„ denne danske perle fra Ă©n af den unge dokumentarfilmscenes nye navne. En hudflettende, barsk og gribende fortĂŠlling om omsorg og kĂŠrlighed som grundlaget for al menneskelig eksistens. Filmen fĂžlger to unge drenge, David og Dan, der vokser op hos en plejefamilie i Hundested. De to plejeforĂŠldre, Finn og Merete, har pĂ„ landstedet SlettebjerggĂ„rd skabt en unik tryg ramme for fire store plejebĂžrn. Dan og David er begge blevet fjernet fra deres hjem pĂ„ grund af omsorgssvigt, og de stĂ„r nu tilbage med en grundlĂŠggende fĂžlelse af svigt og et overvĂŠldende had, der gĂžr deres tvivl pĂ„ kĂŠrligheden til et altdominerende tema. Men Merete og Finn tager kampen op: de lĂŠrer de unge grundreglerne for en lang rĂŠkke ting, som at omgĂ„s sin familie og samtidig passe pĂ„ sig selv, men ogsĂ„ andre basale fĂŠrdigheder som at skrive konfirmationstale eller underholde en samling halvtriste bĂžrnefamilier i Ferieland SjĂŠlland! Intet er sort/hvidt og ingen familie lever et liv uden en skyggeside. Heller ikke dem, der umiddelbart er fĂždt pĂ„ solsiden. Filmen indfanger, med en sjĂŠlden intimitet og en befriende kombination af det alvorsfulde og det absurd komiske, kompleksiteten i det liv, vi alle skal give mening til.  


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply