CPH:DOX – "Vesterbro" af Michael Noer

8158.jpg

Vesterbro – 2007 (78 min)

Selvom jeg selv bor på Vesterbro kan jeg sikkert ikke prale af at kende det til bunnds. Så det blir spændende at se det fra naboernes synsvinkel. Jeg kan anbefale at læse dette interview med instruktøren, Michael Noer (link)

Empire Bio 09/11. kl.22:30
Grand 15/11. kl.21:30

“Jeg forsøger at blande Youtube med Aristoteles”

Da den danske dokumentarist Michael Noer gav et digitalt videokamera til sine 20årige Vesterbro-naboer med en kort besked om at filme de dramatiske vendepunkter i deres hverdag, havde han nok ikke forestillet sig, hvad han samtidig satte i gang. For Julie og Martin er som de fleste i deres alder, impulsive, vilde og konstant på jagt efter de holdepunkter, de få år senere kommer til at falde tilbage på. Men i kameraet finder de en trofast ledsager gennem deres konstante op- og nedture. En uventet og intim sparringspartner, der både er med, som man måske kunne forvente, når de er mest fjollede, pjattede og fandendivoldske – men også når de er mest sårbare, mest usikre – og når alt andet synes at gå dem imod. ‘Vesterbro’ er deres historie, og netop fordi den er set med deres øjne og efterfølgende fortalt gennem Michael Noers filmiske opdragelse, der trækker på lige dele Larry Clark og Harmony Korine, rammer den ungdommens voldsomme overgangsperiode med en sjældent set ærlighed, intimitet og akkuratesse. Fra de vilde nætter med narko og dans og småskænderierne, der viser, at voksentilværelsens vanehandlinger venter lige om hjørnet, til den konstante følelse af, at fremtiden må vente. Med ‘Vesterbro’ har Noer ikke blot skabt en vedkommende ungdomsfilm, men også et voldsomt vidnesbyrd om en af livets væsentligste overgangsperioder, der en gang for alle beviser, at der er mere drama i ungdommen end i betalingskanalernes samlede sendeflade.

Se andre af Michael Noers film online her:

The Course of the Road
Super Latte
Hjemmeservice.dk (Healer, Directors Cut)

Eller se Jorden under mine fødder” på CPH:DOX

‘JORDEN UNDER MINE FØDDER’ var udtaget til hovedkonkurrencen ved CPH:DOX 2006 og i december 2006 blev Michael Noer for samme film hædret med BISBALLE-Prisen, Årets kunstner.

Jorden under mine fødder

Tag den internationale franske dokumentarfilmsucces ‘At være eller have’ og tilsæt den en seriøs kant og en befriende absurd humor, så kommer du tæt på denne danske perle fra én af den unge dokumentarfilmscenes nye navne. En hudflettende, barsk og gribende fortælling om omsorg og kærlighed som grundlaget for al menneskelig eksistens. Filmen følger to unge drenge, David og Dan, der vokser op hos en plejefamilie i Hundested. De to plejeforældre, Finn og Merete, har på landstedet Slettebjerggård skabt en unik tryg ramme for fire store plejebørn. Dan og David er begge blevet fjernet fra deres hjem på grund af omsorgssvigt, og de står nu tilbage med en grundlæggende følelse af svigt og et overvældende had, der gør deres tvivl på kærligheden til et altdominerende tema. Men Merete og Finn tager kampen op: de lærer de unge grundreglerne for en lang række ting, som at omgås sin familie og samtidig passe på sig selv, men også andre basale færdigheder som at skrive konfirmationstale eller underholde en samling halvtriste børnefamilier i Ferieland Sjælland! Intet er sort/hvidt og ingen familie lever et liv uden en skyggeside. Heller ikke dem, der umiddelbart er født på solsiden. Filmen indfanger, med en sjælden intimitet og en befriende kombination af det alvorsfulde og det absurd komiske, kompleksiteten i det liv, vi alle skal give mening til.  

Reply