Faglitteratur – projektledelse/ strategi

Udvalgte publikationer som er super gode at være bekendte med, og måske ikke længere er kendte titler blandt de nyere generationer af arkitekter.

itemimageaspx.jpg51rpmy79t5l_ss500_.jpg 495_m.jpg 1465269.jpg madcover.gif

itemimageaspx.jpg

Søren Christensen & Kristian Kreiner

Projektledelse i løst koblede – ledelse og læring i en ufuldkommen verden (115 sider)
Jurist- og Økonomforbundet, 1991

Er på 12 oplag og lidt af en klassiker. Kan fx købes her Link

51rpmy79t5l_ss500_.jpg

W. Chan Kim & Renée Mauborgne

Blue ocean strategy – De nye vinderstrategier
bogen som røg ind på toppen af New York Times bestsellerliste fra udgivelsesdagen.

Blue ocean strategi – De nye vinderstrategier handler om at finde den strategi, der gør virksomheden unik på markedet, og gør virksomheden sine konkurrenter overlegen. Ledelsen skal ikke fokusere på dødelig konkurrence, som priskonkurrence, men på kreativitet og nye ideer.
Der er ingen virksomheder, der har konstant succes, og der er ingen brancher, hvor det altid går godt. Virksomheder skal derfor ikke holde fast i bestemte handlemønstre, men hele tiden omtænke den måde de markedsfører, sælger og kommunikerer med deres marked. Virksomheder skal tænke ud af boksen og finde deres unikke forretningsområde. På den måde bliver konkurrence stort set overflødig. Det røde ocean symboliserer markeder med dødelig hård konkurrence. Det blå ocean symboliserer unikke markedspositioner, hvor konkurrencen er minimal.

Forord og indholdsfortegnelse. Kan købes her – Link som oftest får du den til halv pris på engelsk.

495_m.jpg

Daniel Goleman

Følelsernes Intelligens på Arbejdspladsen (Working with Emotional Intelligence) 462 sider
Kan købes her

(…) “Følelsesmæssig intelligens har vist sig afgørende for succes i livet. I disse år udløser denne forståelse vigtige forandringer på arbejdsmarkedet. Akademisk kunnen og faglig ekspertise reduceres til nødvendig baggrundsviden, mens f.eks. samarbejdsevne, personlig integritet og fleksibilitet får stadig større betydning i både private og offentlige virksomheder.
Følelsesmæssig intelligens bliver i stadig stigende grad brugt som kriterium ved ansættelser, især på lederplan”.

1465269.jpg

Rolf Jensen, tidl. adm, dir. for Institut for Fremtidsforskning.

Dream Society – træd ind i oplevelsesøkonomien, (2006, revideret udg.), 216 sider

En analyse af det 5. samfund også kaldet dream society eller oplevelsesøkonomien hvor følelser vil afløse facts som den afgørende beslutningsfaktor – herunder gode råd og vejledning til en virksomheds- eller organisations topledelse om at navigere i opleve. Guf for arkitekter.

madcover.gif

Managing as Designing (link til website med artikler og videoer)


“Pur faculty had the good fortune to work with the world-renowned architect, Frank O. Gehry and his firm, Gehry Partners, on the design and construction of the Peter B. Lewis Building as a new home for the Weatherhead School of Management. During the four and a half years of working with Gehry Partners on the planning, design and construction of the Lewis Building, we experienced an approach to problem solving quite different from our own, from the managers we study, and from what we teach to our students. We refer to this unique mindset and approach to problem solving as a design attitude.”

3 3 artikler fra bogen:
Design Matters for Management (PDF)
Drawing heavily upon seminal work by Herbert Simon and our experiences with Frank O. Gehry, we call for a design attitude and for the development of a design vocabulary in management.
Designing for Thrownness (PDF)
It is tempting to think of design as an activity in which one faces “a blank slate and a greenfield site.” Karl argues that desgin unfolds, rather, in a world where people are already acting. In this essay he identifies five ways in which the concept of thrownness contibutes to articulating the contexts within which design will be more or less effective.
People Muth Be Amuthed(PDF)
Form follows function. Or does it? In this essay, John uses Louis Sullivan’s aphorism about architecture as a point of departure for a process of untangling the relationship of managerial function and organizational form. Drawing on the history of thinking about management, he points to the dangers of assuming that function is received rather than constructed. 

Reply