Ricoh GR – fotografernes lomme kamera

1a_ricoh_gr_digital.jpg

 

Jeg vil gerne anbefale Ricoh´s digitale afløser for deres historiske kamera GR1. Grunden til at de først nu er kommet med en digital version var de høje krav som den analoge GR1 allerede har afsat.

Kameraet er lille og har super objektiv og teknik – 8.13 megapixels, RAW, 4 x digitalt zoom, USB 2.0, er utroligt hårdført pga sin magnesium ramme konstruktion – det emmer af kvali vare når du har det i hånden!

Grunden til at netop mange fotografer har et baglommen er at det har mange af de funktioner der gør et spændende kamera (i forhold til andre lommekameraer). lukketiden går fx helt op til 3 minutter, og med muligheden for fuld manuel kontrol så kan man få rigtig meget ud af kontrollerede langtids eksponeringer. Udover dette har det blitz funktion med eftereksponering – du får både en skarp, oplyst forgrund og detaljerne i en ellers mørk baggrund.


En gennemført detalje er at man kan putte almindelige AAA batterier i hvis man er løbet tør på det genopladelige batteri.

Skærmen er 2,5 tommer (det vi stadig kalder en stor skærm). Det næsten samme tykkelse som en 20 stk cigaret pakke – 0,5 cm lavere og 1,5 cm længere (25 x 58 x 107 mm), så det er lille, men ikke for lille (prøv lige at tegne det på en blok)…og så vejer det sølle 200 gram!!

Sidste år kostede det næsten 7.000 kr i fx photographica, men kan købes til 3.199 her!. Link (anbefalet sælger). Og 3.487 kr her. Link

Link til: Test 1, Test 2, Ricoh GR, PDF Brochure

screenshot012.jpg

2b_ricoh_gr_digital.jpg

2c_ricoh_gr_digital.jpgscreeffnshot012.jpg

gr-test.png 350-d-test.png d50-test.png


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply