Spacenavigator fra 3DConnexion

mouse-3dx02.jpg

Jeg har i den forløbne måned testet denne 2D/3D spacenavigator fra 3DConnexion, og jeg må sige at i en dagligdag hvor vi som arkitekter har computeren som en forlænget kropsdel, så er det ikke en kropsdel man er i egentlig kontakt med uden denne form for instrument.

Her er mine overvejelser:

1. Kan den bruges i Autocad ADT?:
Ja, uden problemer. 3DConnexion har plugins til alle programmer, og i fx. ADT fremkommer en fin lille menu, hvor man kan vælge mellem 2D eller 3D navigation. Perfekt!!. Slut med at scrolle på musen – istedet svæver man ind/ud eller panorerer til sidderne. Slår man 3D til, får mulighed for virkelig at flyve rundt/vende og dreje frit i rummet.

2. Kan den afhjælpe problemer med museskader?:
Ja, i høj grad. Hvis det hedder sig, at arkitekter er oppe på 15.000 museklik (+scrolls) om dagen, så er det kærkomment at det fordeles på begge arme!

3. Er den bare lidt sjov, men ikke rigtig brugbar?
Nej. Det er et virkelig seriøst værktøj. Sagt på en anden måde: kan musen det den skal? Nej, vel. Hvis du endnu ikke skitserer i 3D, så får du ihvertfald lyst når du føler, at du sidder med bygningen i hånden…for det er sådan det føles! Om ikke andet zoomer og paner den jo fortræffeligt.

4. Kan jeg bruge den i de programmer jeg faktisk arbejder i?
Ja. Jeg har testet den i Photoshop, Flash og Indesign (!!), hvilket jo er perfekt da man ikke engang kan bruge musens hjul til at zoome med i Adobes ellers fantastiske programmer. I 3DsMax får man en skærmhøj menu hvor man kan finjustere hvordan den skal agere. I ADT, DWF Viewer, Acrobat 3D og Sketchup er det lige som det skal være.
Man må sige at producenten ved hvad brugeren har brug for. (Rhino 3D, Maya, Microstation, Archicad og Autodesk Revit er ligeledes i toppen af listen over programmer med extra, extra understøttelse). Link til oversigt over understøttede programmer.

5. Kan jeg vende mig til at arbejde med den?
Hvor kreativ er du? Du sidder med en Zoom, Rotate, Tilt, Fly, Pan funktion i din venstre hånd…hvad gør du? Du vil helt sikkert bruge Zoom og Pan, som du jo plejer at bruge alligevel. Og når vi skal til at arbejde mere i 3D (læs Det Digitale Byggeri) er det fantastisk at smutte ind i modellen og se på tingene, uden at skulle vælge diverse værktøjer, som så alligevel ikke har den samme præcision. Fremtidens projekteringsmøder vil forløbe med walkthroughs hvor man sammen med bygherren “går ind og kigger på tingene”. Det er præcist, flydende og fremstår yderst professionelt.

Den kan købes latterligt billigt her hos PROconsult. Hvis du man vælger PERSONAL Edition, frem for commercial edition, så får man den til halv pris = 495 kroner….!!! (og ja, de er fuldstændig ens) Link til forhandler

Link til super video gennemgang

Link til Producentens mange tutorial movies

Link til Youtube film 1 (sådan ser den ud)
Link til Youtube film 2 (3DConnexion salgsfilm)
Link til Youtube film 3 (test i Sketchup + Google Earth)
Link til Youtube film 4 (test i 3DsMax)
Link til Youtube film 5 (3DConnexion test i Google Earth)

Anmeldelse i Architosh
CADalyst All-Star Award 2007
Anmeldelse i PCMagazine (12. Januar 2007)
Anmeldelse i AECNewsroom (15 Maj 2007)

PS. Skriv endelig comments med jeres erfaringer eller spørgsmål. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply